Bert Lochs wordt gezien als één van de beste trompettisten van zijn generatie. Een musicians’ musician, niet zo bekend bij het grote publiek, maar onder collega’s en fijnproevers zeker geen onbekende. Met onverminderd enthousiasme weet hij steeds weer te verrassen met zijn lyrische en virtuoze bugelspel en krachtige, felle trompetklanken. Steeds meer begeeft hij zich op het snijvlak tussen jazz en klassieke muziek, waarbij hij duidelijk hangt naar de impressionistische lyriek van rond de vorige eeuwwisseling. Pure improvisatie vermengd met een bijna klassiek melodische en harmonische verbeeldingskracht.
Daarbij schuwt hij de vernieuwing en het experiment niet. Sinds een aantal jaren is hij op EWI (Electric Wind Instrument) actief, en heeft hij onlangs de overstap naar de trompetversie: de NuEvi van Johan Berglund gemaakt. Hij experimenteert graag met elektronica, en hij wil ook nog wel eens de ventieltrombone pakken.
Zijn composities zijn miniatuurvertellingen. Geen stuk dat nergens over gaat. Kleine en grote verhalen verklankt in muziek.

Hij was als trompetsolist finalist op het Middelsee Jazztreffen, bij de Wessel Ilckenprijs, Leverkusener Jazztage, European Contest for Young Jazz Talent in Rome, Hoeilaart Jazz, en als componist werd in de finale van de compositiewedstrijd van Hoeilaart Jazz 2004 zijn stuk ‘One for Me’ gespeeld.

Hij speelde op diverse grote festivals: Montreux, Leverkusen, North Sea Jazz, European Jazz Night in Oslo, en verder op vele podia door heel Europa w.o. het BIM-huis, Victoria Oslo, Jazzschmiede Düsseldorf, Satchmo in Maribor, A-trane in Berlijn.
Een voorlopig hoogtepunt was de uitnodiging van de legendarische jazzpianist Enrico Pieranunzi om met zijn kwintet op het jazzfestival in Bremen te spelen.

Met zijn eigen band Braskiri, samen met pianist Dirk Balthaus, drummer Wim Kegel en de Noorse tubaspeler Steffen Granly, timmert hij stevig aan de weg. De eerste cd ‘Killing the Mozzarella’ kreeg lovende kritieken en leverde o.a. een optreden op North Sea Jazz 2016 op. In 2018 verscheen de tweede studio cd ‘The Couch Principle’, en vlak daarna werd Braskiri gevraagd om een one mike opname te maken in de legendarische studio 2 van het Muziek Centrum van de Omroep. Hiertoe schreef Lochs in korte tijd een geheel nieuw repertoire, en in maart 2020 werd het online-album ‘Live at MCO’ ten doop gehouden.

Bert studeerde trompet aan het Hilversums Conservatorium en compositie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij kreeg les van o.a. Ack van Rooijen, Bob Brookmeijer, Rob Pronk, Rob Madna, Charli Green en Willem van der Vliet.