Pieter Bast ESP

Direct naar de ESP-site

Vanaf de jaren 90 speelt Bert al regelmatig met drummer Pieter Bast. Dat begon in de Jeroen Pek Band, via de Guus Tangelder Bigband, Jasper Somsen Groep en nu Pieters eigen projekt ESP: European Standards Project. Pieter zag dat erg veel Europese jazzmuzikanten eigen stukken schreven, en bedacht dat Europa inmiddels zijn eigen standards heeft. Hij wilde een aantal van die standards opzoeken en spelen, en daarmee ook samenwerken met de componisten/muzikanten. Eigenlijk tot zijn eigen verbazing en verrassing bleek hijzelf, en ook zijn medemuzikanten wonderwel in staat zelf ook stukken van standardniveau te schrijven, en besloot hij dan die stukken maar te spelen en op te nemen. Uitgekomen in 2015 "Midnight Song", inmiddels bijna toe aan de tweede cd.
Het idee is om iets toe te voegen aan het bestaande kwintetlandschap. Niet een trompet/tenor-combo in de frontline, maar juist het koper: trompet/trombone, en dan ook nog eens verfraaid met allerhande elektronika. Een heel eigen geluid!

Bert Lochs: trompet/flugel/EWI/electronics, Michael Rörby: trombone/electronics, op Midnight Song Paul Maassen op toetsen, op La Condition Humaine Mike Roelofs op toetsen, Jasper Somsen: contrabas, Pieter Bast: drums