Na een pauze in de samenwerking tussen Dirk Balthaus en Bert Lochs, werd deze hernieuwd door in 2007 de cd Mouth Pieces van Trio Bert Lochs in Dirks studio H5 op te nemen. Hier fungeerde Dirk nog als technicus, maar het bleek dat de twee muzikanten nog lang niet op elkaar uitgekeken waren, en dat resulteerde in 2009 in een samenwerking met de Noorse tubavirtuoos Daniel Herskedal, die Lochs eerder had gespot op Hoeilaart Jazz in 2004 waar Herskedal het concours had gewonnen en Lochs aanwezig was voor de finale van de compositiewedstrijd waarin zijn stuk One For Me werd gespeeld.
Het trio Lochs Balthaus Herskedal ontstond, en in deze bezetting maakte het drietal twee cd's die mooie recensies in het internationale circuit kregen. Ze gaven veel concerten in Duitsland, maar ook bv. op North Sea Jazz in 2010. Uiteindeijk was Herskedal een zo veel gevraagd man, dat hij de band in 2014 verliet. Zijn landgenoot Steffen Granly nam zijn plek in en de band transformeerde tot het huidige Braskiri.
Speciale aandacht voor het hoesontwerp door Marc Lochs. Vrijwel alle hoezen die Lochs als bandleider uitbracht zijn ontworpen door zijn broer.

Is it me? (Comp. D. Balthaus)