Bert is expert op het gebied van de embouchuretechniek Balanced Embouchure (BE) van de Amerikaanse trompetpedagoog Jef Smiley.

Bert geeft lessen in deze techniek. Een introductieles kost €110. In deze les worden alle aspecten van de methode uitgelegd, uitgeprobeerd en waar nodig toegespitst op de individuele situatie van de cursist. Vaak is één les voldoende om er zelf verder mee te kunnen, soms is een check up aan te raden. Vervolglessen kosten €75 en zijn vaak wat korter.

BE behelst een combinatie van oefeningen die, mits nauwkeurig uitgevoerd, kunnen leiden tot een enorme verbetering van de embouchure. In het verleden heeft Bert zelf veel gehad aan deze methode, en nog dagelijks studeert hij een aantal van deze technieken.

De methode werkt volgens het principe ‘door overdreven oefeningen de embouchure min of meer in de goeie richting leren bewegen’. In de praktijk komt het neer op een set oefeningen die je doet, en waarvan je langzaam merkt dat de embouchure efficiënter gaat werken.

NB. Op geen enkele manier wordt er direct aan de embouchure ‘gesleuteld’ door het mondstuk te verplaatsen of de lipstand direct te veranderen. Door simpelweg de oefeningen te doen verandert geleidelijk de manier van spelen en wordt efficiënter.

Kijk vooral ook even op de site van Jeff Smiley, daar staat in detail uitgelegd wat het idee achter zijn unieke aanpak is.

Mail me gerust voor meer informatie.